Wimoca Rotterdam

  • Officieel dealer van Fiat , Jeep , Alfa Romeo voor Rotterdam


    Natuurlijk bij Zeeuw Automotive Rotterdam , voorheen Wimoca

Autobanden

Controleer regelmatig uw banden!

Hoewel er niet altijd veel kilometers met een auto worden gereden, kunnen banden op den duur wel gebreken vertonen. Goede banden zijn van essentieel belang voor de veiligheid. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. En dan is het leed niet te overzien.

De bandenspanning

Elke band verliest zijn spanning na verloop van tijd. Het is dan ook raadzaam uw bandenspanning regelmatig te (laten) controleren. Hiervoor mag u gerust bij ons langs rijden. De bandenspanning wordt dan gratis voor u op peil gebracht. In de nieuwere auto’s zit een TPMS-systeem, dit is een automatisch controlesysteem voor uw bandenspanning. Dit systeem geeft u een signaal als de spanning onder het juiste niveau komt.

De juiste bandenspanning is van groot belang voor de veiligheid op de weg en de levensduur van de band. Bij een verkeerde spanning kunnen banden tijdens het rijden oververhit raken. De kans op een klapband is dan vele malen groter dan bij een juiste bandenspanning.

Banden verouderen

Na verloop van tijd droogt bandenrubber uit. Oorzaken van droogtescheurtjes in banden zijn onder andere uv-straling en hoge temperaturen. Sterker nog, deze oorzaken zorgen eerder voor slijtage dan het rijden van veel kilometers. Het is van groot belang om de kwaliteit van uw banden regelmatig te laten controleren, zodat u veilig rijdt!

Vind hier de passende banden »


Graag begroeten wij u voor een persoonlijk gesprek in onze showroom.
Of neem contact met ons op, dan kunnen wij u gelijk adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *