Wimoca Rotterdam

  • Officieel dealer van Fiat , Jeep , Alfa Romeo voor Rotterdam


    Natuurlijk bij Zeeuw Automotive Rotterdam , voorheen Wimoca

APK: de periodieke autokeuring

U kunt uw auto APK laten keuren bij Wimoca. Wij lopen uw auto na op alle punten die volgens de APK-wetgeving gecontroleerd dienen te worden. Voor dieselmotoren betaalt u € 30,- extra toeslag voor de roetmeting. Combineert u de APK met een onderhoudsbeurt dan is de APK zelfs helemaal gratis!

Aan de hand van de keuring adviseren wij welke reparatiewerkzaamheden uw auto eventueel nodig heeft. Vooraf ontvangt u altijd een prijsopgave van eventuele noodzakelijke werkzaamheden: u beslist zelf wat u wel en niet laat uitvoeren. U weet dus altijd vooraf waar u aan toe bent.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Voor personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens (<3500 kg) met benzinemotor geldt het 4-2-2-1 regime. Dit houdt in dat de eerste keuring vier jaar na datum van de eerste toelating moet worden uitgevoerd. Het nieuwe keuringsbewijs is na deze keuring twee jaar geldig. Het keuringsbewijs dat daarop volgt is ook twee jaar geldig. Alle hierop volgende keuringsbewijzen zijn één jaar geldig. Dit is dus vanaf het moment dat het voertuig acht jaar oud is.

Voor personenvoertuigen en lichte bedrijfswagen met diesel of lpg motor geldt het aloude 3-1-1 regime. De eerste keuring moet drie jaar na eerste toelating worden uitgevoerd en ieder nieuw keuringsbewijs heeft een geldigheidsduur van één jaar. Het voertuig moet dan dus ieder jaar gekeurd worden.

Meer informatie over APK »


Bel voor uw APK-afspraak met onze serviceafdeling, dan kunnen wij u gelijk adviseren over eventueel verder onderhoud van uw auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *