Wimoca Rotterdam

  • Officieel dealer van Fiat , Jeep , Alfa Romeo voor Rotterdam


    Natuurlijk bij Zeeuw Automotive Rotterdam , voorheen Wimoca

Airconditioning

Auto airconditioning voor elk seizoen

Het zeeklimaat in Nederland zorgt ervoor dat er veel vocht in de lucht zit. Een airconditioning koelt, maar haalt ook vocht uit de lucht. Deze twee eigenschappen geven in de zomer een aangename koele luchtstroom in de auto. Wat veel mensen niet weten, is dat een airconditioning de lucht daarnaast ook vrijhoudt van stof en micro-organismen. Zo is het een goed middel tegen hooikoorts.

In de koelere en vaak natte herfst- en wintermaanden is het voordeel van de droge lucht van de airconditioning, dat de ruiten niet beslaan. Dit komt de veiligheid ten goede. Ook wordt het sneller behaaglijk in de auto wanneer de airconditioning wordt gebruikt.

Onderhoud aan de airco in uw auto

Naast het regelmatig vervangen van het interieurfilter is het reinigen van uw airco-installatie erg belangrijk. Het hele jaar door kunnen schimmels, bacteriën en micro-organismen zich vormen in het aircosysteem van uw auto. Een nare, muffe geur is het gevolg. Bij mensen met gevoelige ogen of kinderen met astmatische klachten kan dit bovendien tot irritaties leiden. Het advies is om minimaal één keer per jaar, naast het vervangen van het interieurfilter, uw airco- en verwarmingssysteem te laten reinigen.

Tips voor een optimale werking van uw airco-installatie

  1. Gebruik de airco-installatie regelmatig. Hiermee vermindert u slijtage van lagers en de pomp. Als een stilstaande pomp lange tijd op een trillende motor zit, krijgen de lagers een continue stotende belasting. Dit geeft meer slijtage dan een draaiende pomp.
  2. Schakel de airco circa vijf minuten voor u de auto gaat stilzetten uit. Er zit dan minder vocht op of in de omgeving van de verdamper in het aircosysteem. De kans op nare luchtjes is dan kleiner. Eenmaal per jaar laten desinfecteren is raadzaam.
  3. Zet de airco minimaal één keer per week tien minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en het voorkomt nare geurvorming.
  4. Schrik niet als er een waterplas onder de auto ligt. Dit is condenswater, dat via de verdamper wordt afgevoerd.
  5. Een airconditioning voor een auto kost motorvermogen. Pas dus op met het gebruik hiervan als uw auto hard moet werken, bijvoorbeeld in de bergen. Zet hem tijdelijk uit om oververhitting van de motor te voorkomen.

Graag begroeten wij u voor een persoonlijk gesprek in onze showroom.
Of neem contact met ons op, dan kunnen wij u gelijk adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *